Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Заборона лівих партій в Україні може завадити вступу до ЄС.

Такі повідомлення поширюють у проросійських телеграм-каналах. Зокрема, про це заявляє пропагандист Анатолій Шарій, партія якого також заборонена в Україні. Однак це — маніпуляція. Від початку війни в Україні справді заборонили десять проросійських політичних партій. Щодо семи ще триває процес заборони.

Але, як пише StopFake, заборонені партії можна назвати лівими лише частково. Більшість з них раніше не визнавали себе лівими й придумали цей аргумент після заборони. Справжньою причиною заборони є їхня антиукраїнська діяльність. “Підставою для обмеження діяльності цих політичних сил є антиукраїнська політична і організаційна діяльність, пропаганда війни, публічні заяви і заклики до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, загроза порушення територіальної цілісності держави, вчинки, спрямовані на незаконне захоплення влади, демонстрація проявів співпраці з ворогом, поширення інформації щодо виправдання чи визнання правомірними збройної агресії Росії проти України”, – повідомляє Служба безпеки України. Тож в Україні заборонили ті партії, які працювали проти України, і заборона жодним чином не вплине на вступ до ЄС.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись