Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція За зброю, яку США поставить в Україну на умовах лендлізу, розплачуватиметься багато майбутніх поколінь українців

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу поширює російська пропаганда із посиланням на спікера держдуми Росії Володіна. Пропаганда стверджує, що сьогоднішнє київське керівництво "заганяє країну в боргову яму" і "за всі боєприпаси, техніку та продовольство, що поставлять США, розплачуватиметься багато майбутніх поколінь громадян України".

"Це твердження — свідома маніпуляція.За умовами програми лендлізу, Україна може отримати потенційно необмежену підтримку з боку США та інших країн не лише зброєю, боєприпасами та технікою, а й медикаментами, продуктами та іншим необхідним, і все це в обхід експортного контролю. За умовами програми, використана військова техніка може бути списана, а оплата за знищену техніку може не стягуватися. Домовленість про лендліз доповнить попередню оборонну підтримку України Конгресом, що вже отримала 1,7 млрд дол. у вигляді військової допомоги, санкціонованої з початку повномасштабного вторгнення Росії", — йдеться у повідомленні Центру. Російській пропаганді вигідно поширювати такі повідомлення, адже нібито нівелює допомогу для України від країн-союзників та якоюсь мірою дискредитує їх, мовляв, через їхню допомогу українці залишаться у боргах.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись