Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Путін може застосувати ядерну зброю, на Київ чекає неминуча поразка

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, Росія знову вдається до маніпуляцій на тему застосування ядерної зброї на території України. Зокрема, для інформаційного шантажу Росія використовує колишнього радника міністра оборони США Дугласа Макгрегора. «Орієнтований на західну аудиторію експерт поширює наративи про "неминучу поразку Києва", "непереможну армію Росії" та залякує світ тим, що "Путін може застосувати ядерну зброю". 22 квітня в ефірі американського Fox News Д.Макгрегор прогнозував, що подальше постачання зброї до України начебто призведе до ескалації з боку Росії. На думку Д.Макгрегора, Україна має віддати рф Крим та Донбас, щоб путіну не довелось "завдати ядерного удару". 25 квітня в інтерв’ю іспанському виданню El Mundo Д.Макгрегор наголосив, що начебто постачання Україні зброї — марна трата ресурсів, оскільки, з неозвучених "експертом" причин, "Київ приречений"», — йдеться у повідомленні Центру.

Насправді Росія вже не вперше залякує світ використанням ядерної зброї та своєї чи не найсильнішою армією. Однак як ми бачимо, українська армія дає гідну відсіч російській. У такий спосіб, методом залякування, російська пропаганда ніби хоче приховати свої поразки, показуючи, що вони застосували ще не всю зброю зі свого арсеналу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись