Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія не причетна до насильницької депортації українців

Таку тезу поширюють російські пропагандисти продовжуючи стверджувати, що Росія «дотримується» прав українців під час війни, яку Росія сама й розв'язала в Україні. Як пише StopFake, російські «експерти» нарікають, що Росія «постійно» організовує гуманітарні коридори для евакуації, але «залякані Заходом українці бояться ними користуватися». Також у Росії «категорично заперечують» причетність російських військових до масових знущань над українцями та до насильницької депортації цивільного населення до Росії.

«Насправді ж низка найбільших ЗМІ, правозахисних організацій та світових інституцій вже збирають та обробляють дані про незліченні воєнні злочини, скоєні Росією на українській території. Вже встановлено низку фактів незаконного викрадення російськими силовиками цивільного населення України, а також факти насильницької депортації українських громадян до Росії», — пишуть фактчекери. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись