Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Євросоюз визнав тимчасово окуповані території Херсонської і Запорізької областей російськими

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, Євросоюз поширив санкції на Запорізьку та Херсонську області, і цим визнав, що ці території стали російськими. Це маніпуляція.

Насправді 6 жовтня 2022 року Євросоюз погодив восьмий пакет санкцій проти Росії, зокрема санкції проти юридичних та фізичних осіб, які причетні до псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Також на тимчасово окуповані Херсонську та Запорізьку області поширили дію санкцій, раніше введених на тимчасово окупованій території Луганщини та Донеччини: заборону на імпорт товарів з цих регіонів, обмеження на торгівлю та інвестиції, заборону надання туристичних послуг, заморозку активів осіб у санкційних списках, заборону в’їзду для цих осіб на територію ЄС тощо. 

Євросоюз засуджує окупацію українських територій і не визнає результатів псевдореферендумів. Ба більше, Парламентська асамблея Ради Європи визнала російський режим терористичним.

Російська пропаганда систематично маніпулює фактами для того, щоб видавати бажане за дійсне. Раніше вони стверджували, що нібито понад 3 мільярди людей утрималися від голосування щодо окупації Росією українських територій. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись