Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська ППО «насправді» не працює

Проросійські телеграм канали під час повітряної тривоги по всій Україні 19 жовтня поширюють меседжі про те, що нібито українська ППО не може впоратися з масованими обстрілами. Мовляв, українська влада повідомляє про роботу ППО, про це умисно пишуть місцеві чиновники. А далі нібито влада чекає, доки ракети потраплять в ціль і якщо свідки не зафіксують «прильоти» на відео, то повідомляють, що успішно збили всі повітряні цілі.

Пропагандистський меседж спростовують користувачі телеграму. Водночас у багатьох каналах, які повідомляють про вибухи та повітряну тривогу,  викладають численні фото роботи українських ППО в небі. Також є повідомлення про роботу ППО від користувачів (без чіткої ідентифікації місця розташування систем). 

Тобто російська пропаганда маніпулює повідомленнями офіційних джерел для поширення паніки серед містян безпосередньо під час обстрілів. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись