Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Якщо українські військові провалять контрнаступ, Захід припинить підтримку України

Кремлівські пропагандистські медіа поширюють інформацію, що в разі невдачі українського контрнаступу Захід нібито перестане допомагати Україні. Вони посилаються на статтю на сайті The New York Times. Це — маніпуляція.

Як зазначають фахівці проєкту StopFake, насправді у статті The New York Times не йдеться, що гіпотетична невдача під час українського контрнаступу спричинить відмову Заходу у допомозі Україні. В оригінальній статті автори зазначають, що допомога на якийсь час може лише  ослабнути, а на Київ у цей період більше тиснутимуть та схилятимуть до перемовин із Росією.

На думку авторів статті, якщо це станеться, то до початку 2024 року Захід знову зможе допомагати в повному обсязі Україні — за цей час країни-партнери вироблять достатню кількість боєприпасів та військової техніки. Ба більше, під час свого візиту до Вашингтона міністр оборони Великої Британії Бен Воллес сказав журналістам, що «в період між цим та наступним роком Україна продовжить набирати обертів».

Так агітпроп намагається посіяти зневіру серед українського суспільства та переконати в тому, що на допомогу Заходу не варто сподіватися, як і на перемогу над Росією. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що західні танки нібито не допоможуть Україні, а будуть вщент знищені Росією.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись