Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Володимир Зеленський — воєнний злочинець

Прокремлівські медіа поширюють інформацію про те, що Президент України Володимир Зеленський нібито воєнний злочинець. Російський депутат Шеремет заявив, що про це знає весь світ: «Упевнений, що найближчим часом ми побачимо, сподіваюся, живим Зеленського на лаві підсудних». Президент України буцімто знищує мирну інфраструктуру, щоб виправдати фінансовий ресурс, який був вкладений у «терористичний» режим України. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Жодна інституція не визнавала Президента України злочинцем. Натомість президента Росії Володимира Путіна визнали, а ордер на його арешт видав Міжнародний кримінальний суд. Російські пропагандисти використовують коментарі Володимира Зеленського про удари по Керченському мосту. Проте це воєнна ціль, незаконно зведена окупантами.

У такий спосіб російський агітпроп намагається дискредитувати Президента України та перекласти відповідальність за злочини Росії на Україну. Російські пропагандисти застосовують тактику віддзеркалення та висувають Володимиру Зеленському такі самі звинувачення, як міжнародна спільнота до Путіна. Раніше ми спростовували фейк про те, що Зеленський визнав, що США розпочали війну в Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись