Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Відома колишня порноакторка Мія Халіфа подякувала Україні за допомогу ХАМАСу

Пропагандисти стверджують, що американська порноакторка ліванського походження Мія Халіфа висловила подяку Україні за допомогу палестинському ісламському руху ХАМАС. У таких «новинах» користувачі посилаються на записану розмову з Халіфою, яку нібито опублікувало американське видання USA Today Це фейк.

Розібратися із цим кейсом узялися фактчекери з проєкту StopFake. Після перевірки публікацій видання USA Today, що пов’язані з воєнними діями в Ізраїлі, виявилося, що ні на сайті, ні на офіційних профілях цього медіа в соцмережах не опубліковано такої розмови. Ні російські медіа, ні користувачі соцмереж не надали прямого посилання на американське видання. ЗМІ згадували Мію Халіфу лише в контексті висловлення її підтримки нападу ХАМАСу на Ізраїль, а також рішення журналу Playboy розірвати з нею контракт. 

Пропагандисти намагаються переконати світ у тому, що Україна є постачальником зброї угрупованню ХАМАС. Таким чином, вони сподіваються, що країни Заходу перестануть підтримувати Україну у війні проти Росії. Нещодавно ми спростовували інформацію про те, що бойовики ХАМАСу використовують зброю з Мукачева.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись