Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Велика Британія зняла санкції з ексдиректора Russia Today

Російські медіа та користувачі соцмереж, які поширюють проросійську риторику, стверджують, що Велика Британія нібито зняла санкції з ексдиректора Russia Today Антона Красовського. Зокрема, він свого часу відзначився закликами вбивати українських дітей. Втім, інформація про його виключення із санкційного списку — маніпуляція. 

На неї звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що на офіційному сайті уряду Великої Британії 21 липня 2023 року справді зʼявився документ, згідно з яким Антона Красовського виключили з санкційного списку. Однак у цьому ж документі можна знайти і розʼяснення для цього рішення: Красовського виключили із списку, оскільки його туди випадково внесли двічі. Британці просто прибрали дублювання. Ба більше, у розʼясненні також вказано, що Красовський залишається в цьому санкційному списку, а його активи й надалі підлягають замороженню.

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть створити хибне враження, буцімто Захід готовий іти на примирення з Росією та поступово знімає з головних злочинців-росіян санкційні обмеження. Та насправді це не так. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись