Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Велика Британія зняла санкції з ексдиректора Russia Today

Російські медіа та користувачі соцмереж, які поширюють проросійську риторику, стверджують, що Велика Британія нібито зняла санкції з ексдиректора Russia Today Антона Красовського. Зокрема, він свого часу відзначився закликами вбивати українських дітей. Втім, інформація про його виключення із санкційного списку — маніпуляція. 

На неї звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що на офіційному сайті уряду Великої Британії 21 липня 2023 року справді зʼявився документ, згідно з яким Антона Красовського виключили з санкційного списку. Однак у цьому ж документі можна знайти і розʼяснення для цього рішення: Красовського виключили із списку, оскільки його туди випадково внесли двічі. Британці просто прибрали дублювання. Ба більше, у розʼясненні також вказано, що Красовський залишається в цьому санкційному списку, а його активи й надалі підлягають замороженню.

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть створити хибне враження, буцімто Захід готовий іти на примирення з Росією та поступово знімає з головних злочинців-росіян санкційні обмеження. Та насправді це не так. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join