Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Велика Британія депортує українських біженців до Африки

Російські ЗМІ пишуть, нібито влада Великої Британії, яка є «основним бенефіціаром довгого і руйнівного для України протистояння з Росією», має намір депортувати всіх біженців з України на схід Африки, до Руанди.

«Така можливість пов’язана з новою політикою надання притулку, яка дозволяє депортувати біженців у колишні британські країни-колонії, якою і є Руанда (країна у східній Африці – Ред.)», — пишуть пропагандисти.

Інформація про те, що українських біженців, які прибули до Великої Британії, відправлять до Руанди, є маніпуляцією.

З метою придушення маршрутів контрабанди через Ла-Манш Велика Британія може вислати в Руанду осіб, які прибули в країну нелегально, не пройшли перевірку британської служби безпеки або здійснили непотрібні вторинні переміщення з тих країн, які вважаються безпечними. На сьогодні у Великій Британії діють два безпечних і законних маршрути, якими біженці з України можуть в’їхати в країну, – це сімейна схема «Україна» та схема «Будинки для України». Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись