Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Велика Британія депортує українських біженців до Африки

Російські ЗМІ пишуть, нібито влада Великої Британії, яка є «основним бенефіціаром довгого і руйнівного для України протистояння з Росією», має намір депортувати всіх біженців з України на схід Африки, до Руанди.

«Така можливість пов’язана з новою політикою надання притулку, яка дозволяє депортувати біженців у колишні британські країни-колонії, якою і є Руанда (країна у східній Африці – Ред.)», — пишуть пропагандисти.

Інформація про те, що українських біженців, які прибули до Великої Британії, відправлять до Руанди, є маніпуляцією.

З метою придушення маршрутів контрабанди через Ла-Манш Велика Британія може вислати в Руанду осіб, які прибули в країну нелегально, не пройшли перевірку британської служби безпеки або здійснили непотрібні вторинні переміщення з тих країн, які вважаються безпечними. На сьогодні у Великій Британії діють два безпечних і законних маршрути, якими біженці з України можуть в’їхати в країну, – це сімейна схема «Україна» та схема «Будинки для України». Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join