Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У США начебто визнали, що Росія перемагає в інформаційній війні

Російська пропаганда використовує американського сенатора від республіканської партії Роба Портмана для просування тези про те, що Захід «програв» Росії в інформаційній війні.

За інформацією Центру протидії дезінформації, кремлівські медіа поширили матеріали із заголовками «Американський сенатор заявив, що Росія перемагає в інформаційній війні».

Насправді Портман під час слухань у сенатському комітеті з міжнародних відносин сказав, що Росія витрачає мільярди доларів на просування альтернативного порядку денного та намагається позбавити легітимності український уряд. Сенатор наголосив на тому, що США мають допомогти зупинити російську дезінформацію.

Використання окремих тез Портмана з метою формування хибного враження про «перемогу» Росії в інформаційному полі – маніпуляція! Повномасштабний напад росії на територію України нівелював вплив російської пропаганди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись