Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В України «дві армії»

Росіяни просувають меседж про нібито появу в Україні «двох армій»: одна під командуванням Головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, інша  командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Аргументи, що нібито підтверджують цю тезу, зводяться до того, що президент Володимир Зеленський мав особисте спілкування із Сирським. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО пояснюють, що працює Ставка Верховного Головнокомандувача, тож особисті зустрічі і Зеленського із Залужним, і самого Залужного із Сирським є регулярними. В Україні є чітка вертикаль: Верховний Головнокомандувач (Президент)  Міноборони  Головнокомандувач ЗСУ  Генеральний штаб ЗСУ  Сухопутні війська ЗСУ. 

Сам меседж про «дві українські армії» вигідний передусім Росії. У такий спосіб агітпроп намагається посіяти розбрат серед військово-політичного керівництва України, українців і послабити нас. Раніше «Детектор медіа» спростовував інформацію, що Головнокомандувач ЗСУ нібито закликає до військового перевороту.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись