Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україну ввели польсько-литовський контингент

Російські пропагандистські канали поширили лист про «введення в Україну польсько-литовського контингенту», який нібито Збройні Сили України надіслали голові Державної прикордонної служби України. Цей фейк є частиною наративу про нібито плани Польщі захопити території України.

У ЗСУ заперечили, що надсилали подібний лист до прикордонного відомства. Адміністрація ДПСУ теж повідомила, що не отримувала такого листа. У відомстві уточнили, що в Україні подібне листування здійснюється лише через електронний документообіг. «Окрім цього, у листі пропагандисти допустили низку як граматичних помилок, так і тих, що стосуються українського кордону. Не виключено, що текст змісту листа на українську мову перекладали за допомогою онлайн-перекладача, — розповіли в Держприкордонслужбі. — Появу в інформаційному просторі сфальшованого документа вважаємо черговою брудною провокацією російської пропаганди».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись