Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україну ввели польсько-литовський контингент

Російські пропагандистські канали поширили лист про «введення в Україну польсько-литовського контингенту», який нібито Збройні Сили України надіслали голові Державної прикордонної служби України. Цей фейк є частиною наративу про нібито плани Польщі захопити території України.

У ЗСУ заперечили, що надсилали подібний лист до прикордонного відомства. Адміністрація ДПСУ теж повідомила, що не отримувала такого листа. У відомстві уточнили, що в Україні подібне листування здійснюється лише через електронний документообіг. «Окрім цього, у листі пропагандисти допустили низку як граматичних помилок, так і тих, що стосуються українського кордону. Не виключено, що текст змісту листа на українську мову перекладали за допомогою онлайн-перекладача, — розповіли в Держприкордонслужбі. — Появу в інформаційному просторі сфальшованого документа вважаємо черговою брудною провокацією російської пропаганди».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join