Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В українській версії трейлера відеогри «Call of Duty» закликають вступати до лав ЗСУ

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють нібито українську версію трейлера відеогри «Call of Duty», де буцімто закликають вступати до ЗСУ. Це — фейк.

Фактчекери проєкту VoxCheck дослідили кейс. Вони встановили, що української версії трейлера відеогри «Call of Duty» не існує. На офіційному ютуб-каналі «Call of Duty» викладено єдине англомовне відео, в якому немає заклику вступати до ЗСУ. Також в інших версіях трейлера, перекладених російською, арабською, кількома європейськими мовами, немає згадок про ЗСУ. Ба більше, офіційно української локалізації не буде, а компанія «Activision», видавець гри, не співпрацювала з українськими локалізаторами.

Поширюючи фейки, в яких влада нібито використовує будь-які способи для мобілізації, росіяни намагаються її дискредитувати. Крім того, вони хочуть підняти паніку та переконати всіх у тому, що Росія перемагає на полі бою. Раніше ми спростовували фейк про те, що в Україні забороняють гру «Тетріс».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись