Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В українській версії трейлера відеогри «Call of Duty» закликають вступати до лав ЗСУ

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють нібито українську версію трейлера відеогри «Call of Duty», де буцімто закликають вступати до ЗСУ. Це — фейк.

Фактчекери проєкту VoxCheck дослідили кейс. Вони встановили, що української версії трейлера відеогри «Call of Duty» не існує. На офіційному ютуб-каналі «Call of Duty» викладено єдине англомовне відео, в якому немає заклику вступати до ЗСУ. Також в інших версіях трейлера, перекладених російською, арабською, кількома європейськими мовами, немає згадок про ЗСУ. Ба більше, офіційно української локалізації не буде, а компанія «Activision», видавець гри, не співпрацювала з українськими локалізаторами.

Поширюючи фейки, в яких влада нібито використовує будь-які способи для мобілізації, росіяни намагаються її дискредитувати. Крім того, вони хочуть підняти паніку та переконати всіх у тому, що Росія перемагає на полі бою. Раніше ми спростовували фейк про те, що в Україні забороняють гру «Тетріс».

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join