Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні скасовують аварійні вимкнення електрики

Таку інформацію поширюють у соцмережах із посиланням на фальшиву сторінку компанії «Укренерго». Ці повідомлення виявили фахівці з національної енергетичної компанії «Укренерго» і попередили про фейк.

«Аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва та споживання в енергосистемі. Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему», - йдеться у телеграм-каналі «Укренерго».

У компанії наголосили, що «Укренерго» має лише одну офіційну сторінку у фейсбуці - https://www.facebook.com/npcukrenergo і лише один офіційний телеграм-канал https://t.me/Ukrenergo.

«Щось інше, створене під нашим логотипом у соцмережах, є фейком і російською ІПСО», – наголосили в «Укренерго».

Фейки про аварійні вимкнення електрики – це чергова спроба Росії розбурхати українське суспільство і спонукати до невдоволення владою та протестів проти війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись