Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У полон взяли українського воїна, який називав росіян шакалами і мародерами

Таку інформацію поширили проросійські соцмережі. Нібито російські військові під час нічного штурму Бахмута взяли у полон добровольця з батальйону «Реванш» Станіслава Коломійця. Навесні Коломієць записав відео у селі Мощун на Київщині, де на тлі загиблих росіян каже, що «цим шакалам» не вдалося розграбувати майно українців. Це відео використали російські пропагандисти, підписавши його, мовляв, цього воїна Збройних сил України «знайшли, взяли та покарали». Як доказ вони опублікували відео, на якому він у полоні нібито «просить вибачення» в російських окупантів.

Насправді Станіслав Коломієць, який до повномасштабної війни керував муніципальною інспекцією в Черкаській міській раді, наразі у Києві і не може бути по той бік лінії фронту на Донбасі. Це підтвердив колишній народний депутат Ігор Мосійчук, Коломієць є його кумом.

Російські пропагандисти у такий спосіб залякують українців і на тлі власних поразок створюють оманливий ефект, що на фронті досягають успіхів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись