Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні скасовують аварійні вимкнення електрики

Таку інформацію поширюють у соцмережах із посиланням на фальшиву сторінку компанії «Укренерго». Ці повідомлення виявили фахівці з національної енергетичної компанії «Укренерго» і попередили про фейк.

«Аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва та споживання в енергосистемі. Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему», - йдеться у телеграм-каналі «Укренерго».

У компанії наголосили, що «Укренерго» має лише одну офіційну сторінку у фейсбуці - https://www.facebook.com/npcukrenergo і лише один офіційний телеграм-канал https://t.me/Ukrenergo.

«Щось інше, створене під нашим логотипом у соцмережах, є фейком і російською ІПСО», – наголосили в «Укренерго».

Фейки про аварійні вимкнення електрики – це чергова спроба Росії розбурхати українське суспільство і спонукати до невдоволення владою та протестів проти війни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join