Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні мобілізуватимуть жінок до лав Збройних сил.

За даними Центру протидії дезінформації, у проросійських Telegram-каналах поширюють фото документу про призов жінок, який підписав нібито Начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала. У документі йдеться, що «до 15.06.2022 року потрібно підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років». Проте це — фейк, а документ, який додають до дописів, також несправжній.

За словами військового комісара Чернігівського ОТЦК та СП Олега Гончарука, наразі немає потреби для обов’язкового призову на військову службу жінок. У Центрі додають, що цей фейк розрахований на «внутрішнього» споживача та має на меті створення осередків соціальної нестабільності в окремих регіонах України». Такий фейк потрібен для того, щоби дестабілізувати ситуацію в країні. Моваляв, справи на фронті йдуть надто погано, тому влада мобілізуватиме жінок, адже не вистачає живої сили. Проте є українські жінки, які вступають до лав Збройних сил цілком добровільно, без оголошення мобілізації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись