Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція . Росіяни потопили український корвет «Вінниця».

В російських ЗМІ поширили інформацію про те, що російські загарбники потопили український корвет «Вінниця», що базується в Очакові. Насправді, це судно ще у 2007 році під час шторму в Севастопольській бухті зазнало значних пошкоджень підводної частини корпусу, а також лівої надводної частини борту. Після цього корвет багато разів намагалися відновити, але грошей на це не знайшли  І списали його ще у 2021 році - про це повідомляв  «Мілітарний». Керівник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут звертає увагу, що він лежав на боку ще 4 червня, про це свідчать зйомки з супутника. Але чомусь більше тижня про це російські ЗМІ не повідомляли.

Отже, корвет вже багато років був пошкоджений, нефункціональний та непотрібний, і скоріш за все затонув самостійно. А росіяни просто вигадали свою чергову перемогу - і навіть самі визнають, що до затоплення кораблю не мають відношення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись