Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В Ізраїлі «заздалегідь звинуватили Україну в крадіжці та перепродажу зброї»

Про це пишуть російські медіа. Нібито саме через це Ізраїль відмовляється передавати Україні будь-які озброєння.

Такі слова приписують колишньому прем'єр-міністрові Ізраїлю, лідеру опозиції Біньямінові Нетаньяху.

Лідер опозиції Біньямін Нетаньяху дав інтерв'ю американському телеканалу MSNBC, в якому обговорювалася війна Росії проти України, а також ситуація з Іраном, який допомагає Росії з озброєнням.

На запитання «Чи має Ізраїль більше робити для підтримки України?» Нетаньяху відповів, що в його країні ведуть розумну політику в цьому сенсі.

Він нічого не каже про те, що Україна краде чи перепродає комусь зброю, і через це їй нібито і відмовляють у постачанні озброєння.

«Щодо зброї, завжди існує ймовірність – і це стається знову і знову – що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас», — сказав Нетаньяху.

Російські пропагандисти спотворили слова ізраїльського лідера.

Росія неодноразово намагалася звинуватити Україну у продажу одержаної від західних партнерів зброї на чорному ринку, але ці «факти» врешті виявилися фейками. Такі тези пропагандисти вкидають в інформаційний простір задля спричинення недовіри до української армії на міжнародному рівні та зменшення, а то й припинення підтримки західних партнерів. Детальніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись