Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ірпінь та вся Чернігівська область знову під контролем Росії

Російський колаборант і представник окупаційної адміністрації Херсонщини Кирило Стремоусов опублікував відеозвернення у своєму телеграм-каналі, де він на тлі карти України з окупованими містами виклав свою версію подій станом на вечір 23 жовтня 2022 року.

Проросійські блогери поширили карту Стремоусова як реальну карту воєнних дій в Україні та виклали висновки: «Наші серйозно просунулися за добу». Нібито російські війська знову під Києвом, як на початку березня 2022 року, і захопили всю територію прикордонних областей з Росією і частково з Білоруссю. Стремоусов пообіцяв, що «найближчим часом Миколаївська, Одеська, Дніпропетровська області будуть звільнені від укронацистів».

Варто зазначити,  що сам колаборант утік із Херсона до тимчасово окупованого Криму. У той час, коли українська армія успішно просувається на Херсонському напрямку і з ще окупованого Херсона масово тікають російські окупанти та колаборанти, вивозячи награбоване, Стремоусов видає бажане за дійсне і поширює фейки про «стабільний фронт на Херсонщині» та нездійсненний план.

Такі «новини» спрямовані на перемикання уваги з поразок російської армії та провалу міфічного «священного обов'язку росіян звільнити Україну від неофашизму».

Вигадана карта
Реальна карта

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись