Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Мешканці Фінляндії та Люксембургу приходять погрітися у «Російські доми»

Таку інформацію поширили російські медіа. Нібито іноземці рятуються від холоду у місцевих представництвах Російського співробітництва під назвою «Російські доми».

Напередодні міністерство закордонних справ Росії запустило пропагандистську акцію, покликану показати, що Європа нібито замерзає без російського газу. Про перші результати цієї акції відзвітували вже наступного дня.

Нібито у Фінляндії та Люксембурзі вже грілися у «Російських домах».

Аналітики The Insider з’ясували, що у Люксембурзі минулого тижня було досить тепло — від 17 до 21 градуса вдень, 10–14 градусів уночі. Водночас доказом «обігріву» фінів і люксембуржців пропагандисти використали відео з показу мультфільму «Альоша Попович і Тугарін Змій» у «Російському домі» в Копенгагені, столиці Данії.

Ця дезінформація спрямована на те, щоб показати, що Європа замерзне без російського газу, але цього можна уникнути, якщо європейці забудуть про війну Росії в Україні, виступлять проти антиросійських санкцій і почнуть масово споживати російську культуру.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись