Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation В Ізраїлі «заздалегідь звинуватили Україну в крадіжці та перепродажу зброї»

Про це пишуть російські медіа. Нібито саме через це Ізраїль відмовляється передавати Україні будь-які озброєння.

Такі слова приписують колишньому прем'єр-міністрові Ізраїлю, лідеру опозиції Біньямінові Нетаньяху.

Лідер опозиції Біньямін Нетаньяху дав інтерв'ю американському телеканалу MSNBC, в якому обговорювалася війна Росії проти України, а також ситуація з Іраном, який допомагає Росії з озброєнням.

На запитання «Чи має Ізраїль більше робити для підтримки України?» Нетаньяху відповів, що в його країні ведуть розумну політику в цьому сенсі.

Він нічого не каже про те, що Україна краде чи перепродає комусь зброю, і через це їй нібито і відмовляють у постачанні озброєння.

«Щодо зброї, завжди існує ймовірність – і це стається знову і знову – що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас», — сказав Нетаньяху.

Російські пропагандисти спотворили слова ізраїльського лідера.

Росія неодноразово намагалася звинуватити Україну у продажу одержаної від західних партнерів зброї на чорному ринку, але ці «факти» врешті виявилися фейками. Такі тези пропагандисти вкидають в інформаційний простір задля спричинення недовіри до української армії на міжнародному рівні та зменшення, а то й припинення підтримки західних партнерів. Детальніше. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join