Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українських дітей таємно вивезли до Туреччини задля британських сатаністів

У Фейсбуці поширюється неправдива інформація про те, що начебто українських дітей-сиріт без дозволу родичів чи опікунів таємно вивезли до Туреччини, де вони зараз перебувають в готелі Larisa Beach Club. Автор посту пропонував прийти до готелю з «подарунками» - цукерками чи фруктами. «Сатаністи з Британії, які оплачують перебування сиріт в готелі, побачать, що народ знає про дітей і злякаються чинити щось погане з ними». На пост звернуло увагу грузинське видання «Детектор міфів».

Редакція звернулася до адміністрації готелю та з’ясувала, що українські діти в готелі справді проживають — але не самі, а з викладачами та опікунами. На цей момент у двох готелях мережі перебуває 1000 дітей та 500 дорослих – і вони можуть проживати в готелях до кінця війни завдяки благодійній програмі «Дитинство без війни». Ця програма підтримана посольством України в Туреччині та консульством України в Анталії коштом великих  українських компаній, що фінансують перебування дітей, насамперед сиріт та дітей, що потрапили у складні обставини.

Цей фейк – чергова спроба поширити паніку серед українців та спричинити емоційну реакцію у користувачів Фейсбука.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись