Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських дітей таємно вивезли до Туреччини задля британських сатаністів

У Фейсбуці поширюється неправдива інформація про те, що начебто українських дітей-сиріт без дозволу родичів чи опікунів таємно вивезли до Туреччини, де вони зараз перебувають в готелі Larisa Beach Club. Автор посту пропонував прийти до готелю з «подарунками» - цукерками чи фруктами. «Сатаністи з Британії, які оплачують перебування сиріт в готелі, побачать, що народ знає про дітей і злякаються чинити щось погане з ними». На пост звернуло увагу грузинське видання «Детектор міфів».

Редакція звернулася до адміністрації готелю та з’ясувала, що українські діти в готелі справді проживають — але не самі, а з викладачами та опікунами. На цей момент у двох готелях мережі перебуває 1000 дітей та 500 дорослих – і вони можуть проживати в готелях до кінця війни завдяки благодійній програмі «Дитинство без війни». Ця програма підтримана посольством України в Туреччині та консульством України в Анталії коштом великих  українських компаній, що фінансують перебування дітей, насамперед сиріт та дітей, що потрапили у складні обставини.

Цей фейк – чергова спроба поширити паніку серед українців та спричинити емоційну реакцію у користувачів Фейсбука.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join