Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українських біженців виганяють із готелів у Болгарії

Повідомлення такого змісту поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У них стверджується, що влада Болгарії нібито виганяє українських біженців просто «на вулицю» з тих готелів, які розташовані в курортних районах. Як пише StopFake, деякі користувачі мережі стверджують, що Болгарія нібито заявила про початок процедури виселення біженців з України «через їхню погану поведінку та неповажне ставлення до місцевого населення». Проте це — неправда.

За даними фактчекерів, термін дії болгарської державної програми, що покриває безкоштовне проживання та харчування українських біженців у готелях, спливає 31 травня. Після чого біженці, які потребують притулку, будуть переселені на державні, муніципальні чи відомчі бази, або в приватні готелі, які на нових умовах беруть участь у Новій державній гуманітарній програмі для розміщення переміщених осіб з України. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись