Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія через лояльних західних експертів просуває наратив про свою неминучу перемогу та необхідність України йти на поступки

За даними Центру протидії дезінформації, зокрема, французький центр досліджень у сфері розвідки опублікував аналітичне зведення, в якому частково просуваються кремлівські наративи про «недосвідчених українських солдатів» та «професійну російську армію»; екс-сенатор США Р. Блек в інтерв’ю англомовним медіа розповідав про неминучу перемогу Росії, оскільки «Росія не може собі дозволити програти через загрозу розширення НАТО»; італійський генерал Л.Трикаріко закликав ЄС відмовитись від «божевільної ідеї виграти війну в Україні» та схилити Україну до капітуляції, щоб не провокувати Росію на застосування зброї масового ураження; німецький Інститут Шиллера провів міжнародну дискусію на тему загрози Третьої світової війни, учасники заходу дійшли висновку, що «конфронтація з росією згубна для Німеччини та ЄС».

Нагадаємо, російська пропаганда вже не вперше намагається просувати свої наративи через так званих західних експертів. У такий спосіб пропагандисти хочуть створити видимість підтримки дій Росії західним світом.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись