Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна відключила окуповані Запорізьку та Херсонську області від українських мобільних операторів та провайдерів інтернету

За даними Центру протидії дезінформації, такий меседж поширюють російські пропагандисти. У повідомленнях зазначають, що інформація від «достовірного джерела з Банкової» й додають, що причиною відключення слугує «правда», яку люди в окупації почали розповідати своїм родичам та близьким про «хороших російських солдатів», які не вбивають і грабують, а допомагають людям. «Відключення українців від мобільних операторів та провайдерів інтернету — це частина окупаційних дій для проникнення роспропаганди в український медіапростір. Відключення здійснюють лише росіяни. Україна спрямовує всі зусилля на те, щоб у кожному місті, навіть окупованому, працювало українське радіо- та телемовлення», — йдеться у повідомленні Центру. Зокрема, «Українське радіо» залишається чи не єдиним джерелом інформації на тих територіях України, які наразі окупували росіяни.

За інформацією Андрія Таранова, члена правління суспільного мовника, коли перекривають мобільну мережу та інтернет, у нас все ще залишається трансляція в прямому ефірі. Ми звикли думати, що радіо на середніх хвилях вже застаріле, і його ніхто не слухає, але неочікувано воно стало частиною національної безпеки. «Ми — чи не єдині, хто сповіщав людей в Маріуполі, коли відкривалися гуманітарні коридори в Україні», — розповів він.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись