Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських біженців виганяють із готелів у Болгарії

Повідомлення такого змісту поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У них стверджується, що влада Болгарії нібито виганяє українських біженців просто «на вулицю» з тих готелів, які розташовані в курортних районах. Як пише StopFake, деякі користувачі мережі стверджують, що Болгарія нібито заявила про початок процедури виселення біженців з України «через їхню погану поведінку та неповажне ставлення до місцевого населення». Проте це — неправда.

За даними фактчекерів, термін дії болгарської державної програми, що покриває безкоштовне проживання та харчування українських біженців у готелях, спливає 31 травня. Після чого біженці, які потребують притулку, будуть переселені на державні, муніципальні чи відомчі бази, або в приватні готелі, які на нових умовах беруть участь у Новій державній гуманітарній програмі для розміщення переміщених осіб з України. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join