Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові здалися в полон Росії, щоб не помирати за амбіції Зеленського

Проросійський ресурс оприлюднив фото документів нібито військових ЗСУ, які буцімто «здалися в полон Росії». Борівська селищна рада повідомила, що на одній зі світлин був житель їхньої громади, який не служить у ЗСУ, а на момент окупації був у селі та працював на одному з місцевих сільгосппідприємств. «Окупанти приходили до нього і кудись вивозили, але через три дні після цього хлопець повернувся додому. Тож можемо зробити припущення, що й інші фото документів з цього допису отримані у подібний спосіб і не мають жодного відношення до реальності», — розповіли в Борівській селищній раді.

Окрім цього, російська пропаганда поширює маніпулятивну тезу, що українські захисники воюють не за Україну та власну землю, а начебто «за амбіції Зеленського». Насправді це російські військові гинуть за амбіції власного президента, адже саме Володимир Путін вирішив розпочати повномасштабну війну в Україні, яку в Росії називають так званою «спецоперацією».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись