Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Шахраї за гроші пропонують «допомогу у визволенні з полону» українських військових

Генеральний штаб Збройних Сил України попередив про спроби шахраїв забагатися за рахунок родичів українських військових. «Родичам військовослужбовців Збройних Сил України почали надходити підозрілі телефонні дзвінки та повідомлення, — розповіли в Генштабі ЗСУ. — Користуючись емоційним станом рідних та близьких, зловмисники телефонують з прихованих номерів та пропонують за грошову винагороду "надати інформацію" про військового та "сприяти визволенню з полону". Також шахраї намагаються, нібито з метою уточнення, дізнатися особисті дані українських захисників».

Генштаб офіційно повідомив, що представники ЗСУ або інших органів військового управління чи державних установ не збирають коштів та не вирішують питання звільнення з полону шляхом викупу. Насправді це питання перебуває «у виключній компетенції органів державної влади».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись