Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові здалися в полон Росії, щоб не помирати за амбіції Зеленського

Проросійський ресурс оприлюднив фото документів нібито військових ЗСУ, які буцімто «здалися в полон Росії». Борівська селищна рада повідомила, що на одній зі світлин був житель їхньої громади, який не служить у ЗСУ, а на момент окупації був у селі та працював на одному з місцевих сільгосппідприємств. «Окупанти приходили до нього і кудись вивозили, але через три дні після цього хлопець повернувся додому. Тож можемо зробити припущення, що й інші фото документів з цього допису отримані у подібний спосіб і не мають жодного відношення до реальності», — розповіли в Борівській селищній раді.

Окрім цього, російська пропаганда поширює маніпулятивну тезу, що українські захисники воюють не за Україну та власну землю, а начебто «за амбіції Зеленського». Насправді це російські військові гинуть за амбіції власного президента, адже саме Володимир Путін вирішив розпочати повномасштабну війну в Україні, яку в Росії називають так званою «спецоперацією».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join