Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські біженці в Польщі мають визнати Бандеру терористом

Таку інформацію поширюють у грузинському сегменті соцмереж російською мовою. Мовляв, під час реєстрації в Польщі, українські біженці заповнюють анкету, де вимушені написати, що Степан Бандера — терорист, а українці — винні у Волинській трагедії. 

До повідомлень додають нібито фото анкети та стверджують, що якщо людина не визнає Бандеру терористом, вона не отримає в Польщі спеціальний ідентифікаційний номер.

Насправді інформація про те, що для отримання ідентифікаційного номера українські біженці в Польщі повинні підписати заяву про те, що Степан Бандера є терористом, а українські націоналісти відповідальні за Волинську трагедію, є неправдою.

Як пишуть фактчекери з Myth Detector, документ, опублікований у соцмережах, є сфабрикованим, а автентична версія документа доступна на офіційному сайті польського уряду. В автентичній версії анкети немає запитань щодо Бандери та Волинської трагедії.

Детальніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись