Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські біженці в Польщі мають визнати Бандеру терористом

Таку інформацію поширюють у грузинському сегменті соцмереж російською мовою. Мовляв, під час реєстрації в Польщі, українські біженці заповнюють анкету, де вимушені написати, що Степан Бандера — терорист, а українці — винні у Волинській трагедії. 

До повідомлень додають нібито фото анкети та стверджують, що якщо людина не визнає Бандеру терористом, вона не отримає в Польщі спеціальний ідентифікаційний номер.

Насправді інформація про те, що для отримання ідентифікаційного номера українські біженці в Польщі повинні підписати заяву про те, що Степан Бандера є терористом, а українські націоналісти відповідальні за Волинську трагедію, є неправдою.

Як пишуть фактчекери з Myth Detector, документ, опублікований у соцмережах, є сфабрикованим, а автентична версія документа доступна на офіційному сайті польського уряду. В автентичній версії анкети немає запитань щодо Бандери та Волинської трагедії.

Детальніше. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join