Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська влада перешкоджає виїзду людей із Запоріжжя

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на слова колаборанта Рогова. Мовляв, українська влада використовує людей як живий щит для прикриття військових об’єктів. Буцімто заборонили виїзд навіть багатодітним сім’ям, літнім людям, студентам. Нібито в Запоріжжі ЗСУ використовують тактику «листкового пирога», коли військові живуть в оточенні цивільних, а військові склади перебувають в оточенні цивільних об’єктів». Це — неправда. 

Жодних обмежень для мешканців Запоряжжя для поїздок Україною чи за кордон немає. Для прикладу, на сайті Укрзалізниці є доступні квитки. Задля безпеки українців діють обмеження щодо виїзду на окуповані території після обстілу колони цивільних на пункті пропусту 2 жовтня. 

Також пропагадисти систематично повідомляють, про те, що нібито українські військовослужбовці прикриваються цивільним населенням. Однак, таку інформацію щоразу спростовує місцева влада.

Раніше пропагандисти стверджували, що Україна безпричинно заблокувала в’їзд на тимчасово окуповану частину Запорізької області.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись