Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Через «подвійну евакуацію» Херсон стане містом-привидом

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, спочатку евакуацію мешканців проводила Росія, тепер Україна. Через це у місті нібито незабаром не залишиться мешканців і воно стане містом-привидом.

Після деокупації правобережної Херсонщини 19 листопада почалась евакуація мешканців. У місті проблеми з постачанням електроенергії, питної води, опаленням, також є небезпека обстрілів міста, частина об’єктів у місті все ще заміновані. Тож українська влада запропонувала містянам евакуацію до безпечніших районів. Однак цей процес є добровільним, люди мають можливість виїхати за власним бажанням. Частина містян все ж таки залишаться вдома попри складнощі. Ба більше, 19 листопада до Херсона прибув перший поїзд, яким херсонців навпаки повернулись додому попри небезпеку. Місто оговтується від жахіть евакуації й намагається відновити життєвонеобхідні процеси. Зокрема, почала працювати «Укрпошта», відновлюють зв’язок та інтернет.

Щодо «евакуації», яку проводили росіяни, то з міста їхали передусім ті, хто співпрацював з окупантами, щоб уникнути відповідальності за свої вчинки. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись