Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна не має наміру дотримуватися Женевської конвенції

.

Служба зовнішньої розвідки РФ та численні російськи ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про те, що нібито Україна довела до відома Великої Британії, що не має наміру дотримуватися Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував цей фейк:

«Російська розвідка не припиняє поширювати дезінформацію. Раніше вона створювала фейки про нібито тисячі українців, які хочуть отримати притулок у РФ, про негуманне поводження з російськими військовополоненими, "працівників" "Азовсталі", які "просяться" до лав російської загарбницької армії. Твердження СЗР РФ про Женевську конвенцію – черговий такий фейк», - написав Ніколенко у фейсбуці.

Цей фейк має на меті дискредитувати Україну в очах міжнародних гуманітарних структур, вважає Ніколенко та нагадує, що сама Росія, на відміну від України, порушує міжнародне право. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись