Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Росія завершує свою «спепціальну операцію» на території України

Така інформація шириться в медіа та соціальних мережах на тлі часткового «виведення» російських підрозділів з території Київської та Чернігівської областей. У таких повідомленнях ворог стверджує, що начебто найближчим часом «спеціальна операція» на території України буде завершена, бо Росія та Україна досягнуть домовленостей.

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, таку інформацію не можна вважати правдою, адже Росія не «відводить» війська: окупанти тікають, бо отримали жорсткий опір від Збройних сил України та українців. «До того ж, ворог перекидає свої сили на Донбас та готується завдати нищівного удару по території нашої країни звідти. По-друге, не досягнуто жодних домовленостей між Україною та рф. Всі історії про начебто завершення «спецоперації» - лише спроба уникнути подальшого впровадження санкцій проти країни-агресора. Насправді окупанти намагаються організувати на тимчасово загарбаних територіях незрозумілі структури та ввести там в обіг рубль», — йдеться в повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись