Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк  Українські терористи створили «летючі ескадрони смерті» на бандермобілях

.

Начальник Національного центру управління обороною Росії генерал-полковник Михайло Мізінцев на бріфінгу видав чергову порцію фейків. Він заявив, що «націоналістичні батальйони" у Харкові забирають у населення машини, переробляють їх у «бандермобілі» - і їздять на них містом як «летючі ескадрони смерті». Мізінців заявляє, що «націоналісти» хаотично обстрілюють із крупнокаліберних кулеметів житлові будинки, а мирні жителі ховаються від них у підвалах. Він також заявив, що з Харкова неможливо виїхати, бо нацбати використовують мешканців міста як живой щит. «В місті критична гуманітарна ситуація», - додав генерал.

Насправді жителі Харкова ховаються у підвалах від артилерії та бомбардування російської армії, з міста все ще можна евакуюватися, єдина причина гуманітарної кризи - вторгнення російських військ, а бандермобілів не існує. Детальніше 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись