Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Працівник «Азовсталі» попросився в армію РФ, щоб мститися «Азову»

У російських ЗМІ розповсюджують постановочне відео, в якому нібито співробітник заводу «Азовсталь», що знаходиться в Маріуполі, розповідає про «тиранів» з «Азова», яким він збирається мститись за те, що він залишився без дому. Також він пристрасно дякує Володимиру Путіну і збирається вступити в армію або поліцію РФ.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій при МКІП, відділ кадрів «Азовсталі» спростував, що людина з таким ім'ям та прізвищем будь-коли працювала на підприємстві. У Маріупольській міській раді назвали людину на відео «актором».

Раніше видання «Грати» розповіло, що примусово депортованих до Росії маріупольців після прибуття на окуповані території відправляють до фільтраційних таборів. Там їх фотографують, знімають відбитки пальців, копіюють дані з телефонів - все це роблять співробітники ФСБ. Російське видання «Медіазона» опублікувало докази, що відео дівчини, яка розповідає про начебто злочини «Азова» проти цивільних у Маріуполі, було записано співробітниками ФСБ і поширене у російських ЗМІ з вимогою не вказувати джерело відео. Російські ЗМІ видали його за власний матеріал. Дівчина на відео також дякувала Путіну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись