Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна не має наміру дотримуватися Женевської конвенції

.

Служба зовнішньої розвідки РФ та численні російськи ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про те, що нібито Україна довела до відома Великої Британії, що не має наміру дотримуватися Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував цей фейк:

«Російська розвідка не припиняє поширювати дезінформацію. Раніше вона створювала фейки про нібито тисячі українців, які хочуть отримати притулок у РФ, про негуманне поводження з російськими військовополоненими, "працівників" "Азовсталі", які "просяться" до лав російської загарбницької армії. Твердження СЗР РФ про Женевську конвенцію – черговий такий фейк», - написав Ніколенко у фейсбуці.

Цей фейк має на меті дискредитувати Україну в очах міжнародних гуманітарних структур, вважає Ніколенко та нагадує, що сама Росія, на відміну від України, порушує міжнародне право. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join