Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна атакувала безпілотниками російські кораблі «Сєргєй Котов» та «Васілій Биков»

1 серпня 2023 року Міністерство оборони Росії повідомило, що було відбито атаку дронів, які нібито запустила Україна по патрульних кораблях «Сєргєй Котов» та «Васілій Биков». Буцімто українські безпілотники атакували їх у Чорному морі. Це — фейк.

2 серпня 2023 року речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі  «Радіо Свобода» повідомив, що військово-морські сили України не причетні до нібито атаки на російські кораблі. «Такі дрони не стоять на озброєнні Військово-морських сил. Це по-перше. По-друге, щодо того інциденту, який нібито мав місце... військово-морські сили не мають жодного відношення», — зазначив Плетенчук. Корабель «Сєргєй Котов» виконує «завдання щодо контролю судноплавства», що може означати його причетність до блокади українських портів у Чорному морі.

У такий спосіб російські пропагандисти прагнуть дискредитувати Україну, аби зменшити підтримку Заходу. Також агітпроп систематично намагається перекласти відповідальність за злочини росіян на Україну в питаннях, пов’язаних з експортом зерна. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що росіяни знищують ангари не із зерном, а з українською технікою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись