Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна атакувала безпілотниками російські кораблі «Сєргєй Котов» та «Васілій Биков»

1 серпня 2023 року Міністерство оборони Росії повідомило, що було відбито атаку дронів, які нібито запустила Україна по патрульних кораблях «Сєргєй Котов» та «Васілій Биков». Буцімто українські безпілотники атакували їх у Чорному морі. Це — фейк.

2 серпня 2023 року речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі  «Радіо Свобода» повідомив, що військово-морські сили України не причетні до нібито атаки на російські кораблі. «Такі дрони не стоять на озброєнні Військово-морських сил. Це по-перше. По-друге, щодо того інциденту, який нібито мав місце... військово-морські сили не мають жодного відношення», — зазначив Плетенчук. Корабель «Сєргєй Котов» виконує «завдання щодо контролю судноплавства», що може означати його причетність до блокади українських портів у Чорному морі.

У такий спосіб російські пропагандисти прагнуть дискредитувати Україну, аби зменшити підтримку Заходу. Також агітпроп систематично намагається перекласти відповідальність за злочини росіян на Україну в питаннях, пов’язаних з експортом зерна. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що росіяни знищують ангари не із зерном, а з українською технікою.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join