Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У РНБО спростували інформацію, опубліковану у виданні Politico, про план України у разі загибелі Зеленського

1 серпня 2023 року американське видання Politico опублікувало статтю, в якій ідеться про план України на випадок загибелі Володимира Зеленського. У такому разі до «керівної ради» нібито ввійдуть голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, глава Офісу президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков. При цьом Валерій Залужний залишиться головнокомандувачем ЗСУ. Видання посилається на коментарі українського депутата від опозиційної партії «Європейська солідарність» Миколи Княжицького та старшого наукового співробітника Євразійського центру Атлантичної ради Адріана Каратницького. Український підприємець Ярослав Ажнюк відкинув можливість російського вбивства як «сферу альтернативної історії».

Кейс дослідив центр Стратегічних комунікацій. 1 серпня в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував статтю Politico та назвав її нісенітницею і вкидом. «У нас є Конституція, є закони, ми знаємо, як треба робити. Але [навіщо] робити такі інформаційні вкиди, як роблять деякі представники нашої країни, надаючи [журналістам] абсолютно невалідовану інформацію, це запитання», — сказав Данілов.

Також Олексій Данілов зазначив, що останнім часом Росія активізувала інформаційні атаки, а для поширення неправди може використовувати західні медіа.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись