Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Великій Британії готуються до військового перевороту

Таку тезу поширюють російські пропагандистські медіа.У повідомленнях йдеться, що найближчими днями у Великій Британії нібито заплановано військовий переворот.

Мовляв, протягом 10 днів чинний міністр оборони Бен Уоллес нібито хоче зайняти крісло прем'єра Великої Британії. У своїх повідомленнях російські медіа посилаються на статтю в Daily Express. Проте це — неправда.

Насправді немає жодних заяв про військовий переворот, який наразі готується. Як пише StopFake, все це вигадка російських медіа. У публікації Daily Express під назвою «Бен Воллес призначений "надзвичайним прем'єр-міністром", оскільки Ліз Трасс дається 10 днів, щоб врятувати своє прем'єрство» йдеться про політичну кризу у Великій Британії і про ймовірних кандидатів на пост прем'єр-міністра у разі відставки Трасс. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись